Gå til hovedindhold

Nominerede til Årets Frivillig og Årets Forening

De nominerede til prisen Årets Frivillig 2022 er Diana Brund Christensen, Niels Dybdahl og Poul Kjær Torbensen. De nominerede til prisen Årets Forening 2022 er Lykkeliga Mors ved VIF og HF Mors, Foreningen Skaldyrsfestival og HF Mors

Indhold

  Frivillige ildsjæle på Mors hædres, når Morsø Kommune holder Frivilligfest 2023 i Midtmors Sport fredag den 31. marts. Det er tredje gang, at Morsø Kommune holder arrangementet.

  Prisen Årets Frivillig er en hædring af en enkeltperson, mens prisen Årets Forening er en hædring af en forening eller klub, der har gjort en enestående indsats inden for frivilligområdet på Mors.

  - Priskomitéen har også i år modtaget mange indstillinger til de to priser. Det er et glædeligt udtryk for, at vi har mange enestående frivillige og ildsjæle rundt om på Mors, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune og tilføjer: - Alle i priskomitéen blev rørt over de mange fine indstillinger.

  Foruden Hans Ejner Bertelsen udgør priskomitéen udvalgsformændene Tore Müller (Udvalget for Børn, Kultur og Turisme), Meiner Nørgaard (Udvalget for Teknik og Miljø) og Henning Sørensen (Udvalget for Social, Sundhed og Beskæftigelse).

  Årets Frivillig 2022

  De tre nominerede til Årets Frivillig 2022 og baggrunden for deres nominering er:

  Diana Brund Christensen

  Diana Brund Christensen er formand, gardist og instruktør i Morsø Garden. Diana begyndte som aspirant i Morsø Pigegarde (nu Morsø Garden) i august 1989. I 2008 meldte hun sig til bestyrelsen, hvor hun fem år senere blev formand. Diana står i samarbejde med et mindre instruktørhold for undervisningen. Det er Diana, som sammensætter programmet til koncerter og marchture og svinger dirigentstokken, samtidig med at hun selv spiller. Der har været travlt i 2022 med 50-års jubilæum og en rejse til Paris/Disneyland – og Diana meldte sig både til jubilæums- og rejseudvalg. Diana er vellidt og ingen tænker i dagligdagen over, at hun varetager tre kasketter, da hun er på lige fod med alle andre gardister i Morsø Garden.

  Niels Dybdahl

  Niels Dybdahl har igennem mere end 30 år været aktiv i Nordvestmors BK og har en uvurderlig betydning for, at klubben er der, hvor den er i dag. Han har gjort en kæmpe indsats i både bestyrelsen, ungdomsudvalget og i sponsorudvalget. Niels sørger for, at alle har det godt, og han springer til, når der mangler en træner eller en dommer, når banen skal kridtes op, og når der skulle ordnes net og mål. Niels er der også, når der skal tages entreindtægter og grilles pølser, og han giver en hånd med til ungdomsafslutninger. Han finder også tid til at tage til kommunemøder og møder med JBU. Niels er en stor del af Nordvestmors BK.

  Poul Kjær Torbensen

  Poul Torbensen har i mange år været et bærende punkt i FDF Nykøbing Mors i sin egenskab af kredsleder og klasseleder. I 2022 valgte Poul at gå af som kredsleder for udelukkende at hellige sig klassemøder. Da ingen meldte sig til posten som bestyrelsesformand, sprang Poul imidlertid til og overtog posten. Det er et stort plus for FDF Nykøbing, da Torben brænder for kredsen, børnene og fællesskabet. Det var også Poul, der sidste år søgte økonomiske midler hjem til anskaffelse af kanoer. Der manglede dog plads til kanoerne, så Poul lagde et stort arbejde i at planlægge og få opført et kanohus. Uden Poul ville kredsen ikke være, hvad den er i dag.

  Årets Forening 2022

  De tre nominerede til Årets Forening 2022 og baggrunden for deres nominering er:

  Lykkeliga Mors ved VIF og HF Mors

  Lykkeliga Mors er et håndbold- og holdfællesskab mellem HF Mors og VIF for udfordrede børn og unge i alderen 6 til 16 år. En lille dedikeret og engageret gruppe af forældre og trænere har ved fælles hjælp gjort det muligt, at Lykkeliga Mors også er en realitet i sæsonen 2022-2023. Lykkeliga er et nationalt fællesskab, der er stiftet af tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen. Grundpillen af forældre og frivillige trænere danner rammen om et holdfællesskab, hvor der er plads til alle uanset niveau og evner. Det vigtigste er, at børnene og de unge får en masse succesoplevelser og føler sig som en del af et hold.

  HF Mors

  HF Mors har et stort fokus på klubbens frivillige, der er uundværlige hvad enten, der er tale om kamp i hallen, stævner eller blå banko. Ikke mindst i dagligdagen er der brug for frivillige trænere og holdledere for børnene. HF Mors har med små film på de sociale medier sat fokus på netop vigtigheden af frivillige kræfter, der er altafgørende for et godt foreningsliv på Mors. De frivillige i HF Mors fremhæver bl.a. det gode samvær med skønne børn og forældrenetværket. Håndboldklubben lægger også vægt på at motivere de unge spillere til at lave frivilligt arbejde f.eks. som trænere for de yngre årgange. Der er et fantastisk sammenhold blandt frivillige, forældre og spillere på tværs af årgange.

  Skaldyrsfestivalen

  Foreningen Skaldyrsfestival løftes af et stort antal frivillige, der i samarbejde arrangerer og afvikler den årlige Skaldyrfestival ved havnen og på bytorvene i Nykøbing. Den årligt tilbagevendende begivenhed, der holdes den første weekend i juni, byder takket været de frivillige på et mekka af aktiviteter og madoplevelser for hele familien. Skaldyrsfestivalen, som hvert år tiltrækker gæster fra nær og fjern, har stor betydning for bl.a. butikker, restauranter og overnatningssteder på Mors. Skaldyrsfestivalen var det første event på Mors med skaldyr som tema. Festivalen er nu en betydelig del af brandet Skaldyrshovedstaden, der sætter Mors på landkortet for mad- og gastroturister.

   

  I løbet af aftenen vil der desuden blive uddelt en række øvrige priser: Årets Ungleder, Årets Kunstner, Kulturius ved Kulturelt Samvirke, Handicapprisen ved DH Morsø og Årets Sportsnavn ved Det Nordjyske Mediehus.

  Festaftenen er også en hædring af sportsmestre og landsholdsspillerne i 2022.

  Program og billetter

  Billetsalg og program ses her.