Gå til hovedindhold

Morsø Kommune inviterer til borgermøde med workshops 30. oktober: Vær med til at forme de lokale rammer for Idræt, motion og fællesskab

Så er det snart tid til at tage næste skridt mod en vigtig politik. Den skal også være med til at sætte kursen for de lokale muligheder omkring idræt og fællesskaber. Du kan være med til at påvirke, hvilken kurs kommunens nye Idræts- og folkeoplysningspolitik skal have. Kom med til borgermøde med workshops i Arenaen den 30. oktober.

Indhold

  I sommers svarede mange morsingboer på et spørgeskema i deres elektroniske postkasse.

  Uanset, om du var en af dem, der svarede eller ej, er du velkommen til at deltage i næste skridt på vejen med at forme fremtidens Idræts- og Folkeoplysningspolitik på Mors – en politik der også påvirker dine muligheder for lokale aktiviteter.

  Det sker på et borgermøde mandag den 30. oktober kl. 18.30 til 21 i VIP-mødelokalet i Sparekassen Thy Arena Mors.

  Tilmelding er nødvendig med navn(e) og antal deltagere senest 25. oktober til: fritid@morsoe.dk, da der vil være en let forplejning i løbet af aftenen.

   Mange gode grunde til at deltage

  Det er Morsø Kommune, der inviterer, og de lokale politikere kommer med en stærk opfordring til, at folk tager med.

  - Der er mange gode grunde til at møde op. Noget af det, som er vigtigt fra min stol, er øens børn og unge, og de rammer, som de har til at leve et ordentligt ungdomsliv. De skal have de bedst mulige rammer, så de kan vokse op i givende og trygge fællesskaber med gode muligheder for at røre sig eller i det hele taget komme ud og møde andre og sammen dyrke det, som de brænder for, fortæller Tore Müller, Formand for Udvalget for Børn, Kultur og Turisme.

   

  Tre forskellige workshops
  Borgermødet har to dele. Første del handler om præsentation af forårets undersøgelse af morsingboernes idrætsvaner og behov. Anden del er workshops, hvor man kan komme med input og dykke yderligere ned i tre hovedemner: 1) Borgernes behov og ønsker 2) Idrættens arenaer: natur, haller mm. 3) Hvordan man som forening, institution, privat udbyder, eller andet kan være med til at understøtte og fremtidssikre behovene.

  Meiner Nørgaard, Formand for Udvalget for Teknik og Miljø, opfordrer også folk til at møde op.

  - Vi skal snakke drømme og ønsker, men vi skal også snakke helt konkret om, hvad der mangler af fysiske bygninger på Mors, og om nuværende bygninger kan bruges til noget andet, som passer bedre til det fritidsliv, som man har i dag, og hvad der kan blive behov for i de kommende år, siger han.

  Poul Overgaard, Formand for Folkeoplysningsudvalget på Mors, understreger også vigtigheden af en god opbakning, og at folk deler deres indsigt i, hvad der er brug for lokalt, og hvad der kunne blive mere brug for.

  - Der er indsamlet vigtig viden om folks behov og vaner på Mors. Borgermødet bygger videre på disse værdifulde informationer med folks ønsker og behov. Det kan også hjælpe os fremover med at kunne tiltrække medlemmer til foreningslivet og styrke øens fællesskaber, så repræsentanter for øens foreninger kan med fordel møde op og bidrage. Mødet giver også mulighed for, at endnu flere kan komme til orde, end dem der allerede har givet input, lyder det fra formanden. 

  Samarbejder med DGI

  Borgermødet er en del af Morsø Kommunes samarbejde med idrætsorganisationen DGI. Samarbejdet fokuserer på at undersøge de lokale behov omkring idræts- og foreningsliv og formulere en ny Idræts- og Folkeoplysningspolitik.

  De unge fra 6. klasse til og med 10 klasse, er også blevet spurgt om, hvad de har brug for på området, og så er der blevet kortlagt, hvilke faciliteter og steder, som kommunen kan tilbyde borgerne, når de skal bevæge sig eller mødes til andre aktiviteter.

  - Vi har et rigtig godt samarbejde med DGI og ser frem til at arbejde videre med alt det, som vi har indsamlet. Vi håber, at morsingboer i alle aldre vil møde op til borgermødet og bidrage, så vi kan indsamle mere af den vigtige viden til at lave en så stærk politik som muligt, der også dækker behov og ønsker for fællesskaber og fremmer sundheden i de næste mange år, siger Henning Sørensen, Formand for Udvalget for Social, Sundhed og Beskæftigelse.