Gå til hovedindhold

Husk det snart er frist for at søge Kristian Madsen Glintborgs Fond og Erna Møller Nielsens Opmuntringslegat

Kunne du selv trænge til økonomisk støtte eller opmuntring, eller kender du en værdig modtager? På mandag den 30. oktober er det allersidste chance for at søge Kristian Madsen Glintborgs Fond, og 6. november er det fristen for at indstille sig selv eller en anden til Erna Møller Nielsens Opmuntringslegat. Morsø Kommune opfordrer endnu flere til at søge.

Indhold

  Der er 500.000 kr., som skal deles ud i år, og Morsø Kommune opfordrer endnu flere til at prøve at søge Kristian Madsen Glintborgs Fond. Det store beløb skyldes, at fonden lukker i år efter at have uddelt legatmidler siden 1989.

  Fonden har til formål at yde støtte til trængte personer bosiddende på Mors, og fortrinsvis personer der er, eller har været beskæftiget ved landbruget, enten som ejere eller medarbejdere.

  Kristian Madsen Glintborgs Fond har været under opløsning siden 2021 og er åben for ansøgninger til og med 30. oktober.

  For at komme i betragtning til et af fondens legater, skal der bruges ansøgningsskema fra Morsø Kommunes hjemmeside, som kan findes under siden Legater og Fonde. Ansøgning sendes til:

  Kristian Madsen Glintborgs Fond, Morsø Kommune, Jernbanevej 7, 7900 Nykøbing Mors

  Hvis man har spørgsmål omkring dette legat kan Morsø Kommune kontaktes på 9970 7000.

  Opmuntringslegat kan også stadig søges

  Frem til 6. november er det muligt at ansøge Erna Møller Nielsens Opmuntringslegat. Man kan selv søge eller indstille andre til økonomisk støtte fra legatet. Legatet er tænkt til at opmuntre mennesker med fysisk eller psykisk sygdom, og kvinder som har været ude for en ulykke eller har mistet en nær pårørende.

  Ansøgningsskemaet kan findes på Morsø Kommunes hjemmeside (www.mors.dk), under ”Legater og Fonde”, eller ved henvendelse på tlf. 99707005 eller mbr@morsoe.dk.

  Vær opmærksom på at hvis du indstiller en person til legatet, skal du også have en anbefaling fra vedkommenets læge, præst eller social myndighed/sagsbehandler. For at kunne søge legatet, skal man også have boet på Mors i minimum fire år.

  Morsø Kommune oplyser, at det ville være godt med flere ansøgere til både fonden og legatet, da det ville være en skam, at de mange penge ikke kommer ud og gør gavn rundt omkring på Mors.