Gå til hovedindhold

Fond lukker i år med en halv million til trængte ansøgere omkring landbruget

Så er det sidste chance for at søge Kristian Madsen Glintborgs Fond. Hele den tilbageværende formue på 500.000 kr. fordeles til ansøgere sidst på året fra fonden, som har til formål at yde støtte til trængte personer bosiddende på Mors, og fortrinsvis personer der er, eller har været beskæftiget ved landbruget, enten som ejere eller medarbejdere.

Indhold

  Kristian Madsen Glintborgs Fond har uddelt legatmidler på Mors siden 1989, men nu er det snart slut. Fonden har været under opløsning de seneste år, og når pengene er uddelt sidst på året, lukker den helt. 

  Giv tippet videre og gerne en hånd med

  Borgmester Hans Ejner Berthelsen og resten af Økonomiudvalget står for at vurdere ansøgninger og uddele arven efter Kristian Madsen Glintborg, og her håber man på at få mange ansøgninger.

  - Vi opfordrer alle til at ansøge, som arbejder eller har arbejdet i eller omkring landbrug og godt kunne bruge en hjælpende hånd økonomisk. Grib muligheden for vi har en halv million kroner, som vi skal uddele. Pengene kan i bedste fald komme en del mennesker til gode, som ikke har det så let. Så hvis du kender nogen, som kunne få glæde af legatet, så giv meget gerne vedkommende et praj - og giv eventuelt en hånd med ansøgningen, hvis ansøgeren har brug for det, siger Hans Ejner Berthelsen.

  Han synes også, at det er vemodigt at lukke fonden helt ned efter flere årtiers virke, men ligesom de fleste legater og fonde, som kommunen står for at administrere, så kan det ikke længere svare sig.

  Kristian Madsen Glintborgs Fond har været under opløsning siden 2021 og er åben for ansøgninger fra til og med 30. oktober.

  Hvordan ansøger man?

  For at komme i betragtning til et af fondens legater, skal der bruges ansøgningsskema fra Morsø Kommunes hjemmeside, som kan findes under siden Legater og Fonde. Ansøgning sendes til:
  Kristian Madsen Glintborgs Fond
  Morsø Kommune
  Jernbanevej 7
  7900 Nykøbing Mors

  Hvis man har spørgsmål omkring legatet kan Morsø Kommune kontaktes på 9970 7000.