Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Husbåde i Nykøbing flyder trods konkursbehandling

Det tyske firma, som vandt udbuddet om at stå for driften af husbåde i Nykøbing Mors Havn er under konkursbehandling. Konstitueret Direktør for Teknik og Miljø i Morsø Kommune, er dog fortrøstningsfuld, da flere udbydere allerede har meldt deres interesse.

Husbåd. Foto taget af Stern Hausboot

Indhold

  Den nye flydebro, som har plads til 10 husbåde står klar til at modtage de første husbåde. Dagens konkursmelding af firmaet Stern Husbåde får ikke Morsø Kommune til at være bekymret for projektet.

  - Vi har allerede fået flere henvendelser på at overtage projektet, så vi er fortrøstningsfulde. Jeg kan selvfølgelig ikke gå i detaljer med hvem det er, men der er blandt andet en henvendelse fra en dansk leverandør, som har erfaring fra lignende projekter, fortæller Torben Gregersen, konstitueret direktør for Teknik og Miljø.  

  Broen har kostet ca. 2,2 millioner kroner at etablere, og der vil være en lejeindtægt til kommunen fra de 10 kommende husbåde, som der er plads til.

  Husbådene kommer til at ligge på ydersiden af flydebroen, mens sejlklubben på indersiden har anløbspladser til joller og mindre lystbåde.

  FAKTA

  Den forventede lejeindtægt er 165.000 kroner årligt, hvilket giver en tilbagebetalingstid på ca. 15 år på  projektet – uden inflation og væsentligt kortere, hvis der fortsat er inflation. Derudover vil der bliver der ca. 40-50 ekstra overnatningspladser i byen, som der også er stor efterspørgsel fra et turisme og handelsperspektiv.