Gå til hovedindhold

Afsløring af logo for Midtmors Skole og Børnehus

I forbindelse med at Øster Jølby Skole har skiftet navn til Midtmors Skole og Børnehus – og samtidig har fået to børnehaver tilknyttet – er der blevet udarbejdet et nyt fælles logo, som blev afsløret torsdag eftermiddag for børn, forældre og medarbejdere.

Indhold

    Logoet er udarbejdet af den lokale designer Rathi Thevi Rajeswaran, som har radesign.dk. Hun fik blandt andet inspiration fra en udstilling som børn og voksne havde lavet i klasserne og børnehusene i ugen op til markering af sammenlægningen. Temaet for udstillingen handlede om, hvad de tre steder betyder, hvem de er, og hvad de gerne vil signalere. 

    - Det har været en dejlig oplevelse at få lov til at opleve børnenes og de voksnes ideer om, hvad logoet skal rumme. Jeg håber, at det bliver taget godt imod, og at de kan se, at jeg har forsøgt at rumme dem, fortæller Rathi Thevi Rajeswaran.


    Fra ledelsens side er der stor tilfredshed med logoet, og bedømt på den umiddelbare modtagelse ved afsløringen tegner det lovende.

    - Vi er meget glade for det nye logo. Vi ønskede et logo i varme farver med masser af liv, som både samler os og viser, hvad vi står for. Det synes jeg, er lykkedes, fortæller Elin Dorte Hove, skoleleder for Midtmors Skole og Børnehus.

    Tankerne bag logoet
     
    Logoet viser tre huse i forskellige farver med hvert sit ikon tilknyttet. Ideen bag logoet er at vise, at de tre steder hænger sammen, og at de hver især har deres eget særlige kendetegn.

    Huset i midten symboliserer skolen og bruger kommunens orange grundfarve. Der er et ikon af en opslået bog i midten for at indikere læring. 

    Huset til venstre symboliserer Midtmors Børnehus – Øster Jølby. Farven er blå for at vise, at der er højt til himlen. Sammen med hjertet og det runde vindue illustrerer det, at her er et sted, der rummer mange forskellige børn. Der er også udarbejdet et sub-logo for Midtmors Børnehus – Øster Jølby, hvor stednavnet er i samme blå farve. 

    Huset til højre symboliserer Midtmors Børnehus – Majgaarden. Farven er grøn, og sammen med træ-ikonet viser det, at det er en børnehave, som bruger meget tid ude i naturen. Der er ligeledes lavet et sub-logo for Midtmors Børnehus – Majgaarden, hvor navnet er grønt.

    Hjemmeside, skilte og brevpapir bliver tilpasset

    I den kommende tid vil man begynde at tilpasse brevpapir, udskifte de fysiske skilte og samle institutionernes hjemmesider på én platform med de nye farver og logo. Det forventes at ske inden årets udgang.