Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Nye toiletbygninger skal være med til at skabe mere udeliv ved fjorden

To lækre toiletbygninger med indbygget grejrum til friluftsudstyr står nu klar til at tage imod gæster ved Limfjorden. Bygningerne skal gøre det muligt for byens skoler, SFO og børnehaver at kunne blive lidt længere på turene ved fjorden. Der er også gode forhold for besøgende i kørestol og pusleplads til de mindste børn. Toiletterne er åbne for alle. Nordea-fonden har støttet bygningerne med 425.000 kr.

Indhold

  Det er skønt at bo tæt på vandet, og man får lyst til at blive der længere, hvis der er gode toiletforhold i nærheden. Det er der nu i Nykøbing, hvor to nye toiletbygninger netop er blevet færdige og åbnet for gæster. De er placeret ved Klosterbugten, som også kaldes Kulturfjorden, og ude på Refshammer ved Gyring Nielsensvej.

  - Det er virkeligt blevet godt, og det kan være med til at gøre turen ved fjorden endnu bedre for mange mennesker. Jeg er også glad for, at vi har haft Danske Handicaporganisationers lokale afdeling med inde over til at sikre, at bygningerne også lever op til standarterne for vores borgere med handicap. Kort sagt vil jeg gerne takke Nordea-fonden og alle andre, der har været med til at gøre det muligt. Jeg vil anbefale folk at tage en tur ud og nyde området og se de her bygninger, for det er lidt af en oplevelse, siger Meiner Nørgaard, Formand for Udvalget for Teknik og Miljø

  Guld værd for byens institutioner

  Bygningerne er en del af en større plan, som skal få flere til at være mere ude og nyde livet ved fjorden – og de er også dekoreret indendørs med smukke lokale fotografier fra Limfjorden. Planen har fået hjælp udefra med 425.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden, der har gjort det muligt også at etablere grejbanker med friluftsudstyr i bygningerne, så børnene fra byens SFO, skoler og daginstitutioner kan udforske fjorden. Der er også udendørs skylleplads, hvor grejet kan blive renset og drikkedunken kan fyldes op.

  Berit Egelund Søndergaard, der er skolepædagog i M. C. Holms Skolens SFO, udtaler:

  - De nye friluftsstøttepunkter betyder for vores SFO, at det bliver nemmere for personalet at beslutte at komme afsted og flytte vores aktiviteter ud af huset. Det er godt for børnene, når der er forskellige muligheder i SFO’en, og når vi kan gå ud i verden og lade dem lege på flere måder, end vores egen matrikel kan tilbyde. Vi har en begrænset tid med børnene om eftermiddagen, og friluftsstøttepunkterne betyder, at vi kan bruge tiden på leg og samvær i stedet for at bruge tiden på at samle alle materialer og fragte dem frem og tilbage, fordi nu er tingene derude. Samtidigt bidrager toiletfaciliteterne til, at vi nu kan være længere væk og i længere tid, så der bliver mulighed for at børnene kan fordybe sig i legen

  Mere på vej

  Planen med flere friluftsstøttepunkter ved fjorden gælder også to andre steder langs ruten ved fjorden i Nykøbing. Etableringen af en naturbase i Østre Anlæg ved skovlegepladsen med madpakkehus, grejbank og handicapvenligt toilet er også godt på vej, og forventes færdig i løbet af 2024.

  Renovering af den eksisterende toiletbygning ved Øster Strand er også et stort ønske for mange. Morsø Kommune arbejder p.t. på at indhente de nødvendige tilladelser, før en renovering kan gå i gang. Bygningen ligger i fredskov, så der er tale om en lidt længere proces.