Gå til hovedindhold

Oplev 725 års historie med flammer, fremgang og forvandling

Fredag den 4. oktober åbner Museum Mors i samarbejde med Morsø Kommune en udstilling i gågaden i anledning af Nykøbings 725-års jubilæum med over 500 nøje udvalgte fotos – alt sammen gratis året ud.

Indhold

    Fem gange har Nykøbing stået i flammer, og brænder man for historie eller lokal nostalgi, er der noget at glæde sig til i den nye udstilling. Den kan opleves fra på fredag og er et samarbejde mellem Museum Mors og Morsø Kommune for at markere en flot historisk milepæl, siden byen fik købstadsrettigheder i 1299 og frem til i dag.


    Med mere end 500 billeder kommer man tæt på Nykøbing fra mange vinkler, hvilket er med til at markere byens 725-års jubilæum. Billederne er opdelt, så de dækker byens forskellige dele – nord, syd, øst, vest og centrum. På 1. sal er der også store flotte luftfotos, hvor man kan se byen oppefra.


    Rammen for udstillingen er Algade 9, 7900 (tidligere Fruens Fristed), og man vil kunne opleve den fra fredag den 4. oktober kl. 10 og frem til og med december. Udstillingen er gratis og vil være åben i gågadens åbningstider. Borgmester Hans Ejner
    Bertelsen holder en kort åbningstale og klipper snoren ind til historiens vingesus.
    - Udstillingen er vores officielle markering af byens 725-års jubilæum. Jeg er meget glad for samarbejdet og den måde, som vi har valgt at formidle vores fælles historie på. Jeg er sikker på, at mange vil kigge forbi – både for at mindes og for at lære mere om, hvad vi er rundet af, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.


    Museum Mors håber ligeledes, at folk vil deltage i åbningen på fredag kl. 10 og være med til at fejre byens 725-års jubilæum.


    Caroline Andsager Højlund fra Museum Mors har været en af hovedkræfterne bag udstillingen, og hun glæder sig til at vise de mange billeder frem.

    - Nykøbing har en rig historie, og det får man virkelig fornemmelsen af gennem de mange billeder. Her kommer vi tæt på hele byen gennem tiden, og det vil både give glædelige gensyn og noget at tænke over, fortæller Caroline Andsager Højlund og fortsætter:


    - Vi har valgt at lave en pop-up-udstilling i gågaden, som er gratis, og som folk kan kigge forbi, hvis de er et smut i byen. På den måde kan man også vælge at tage de mange billeder i flere etaper, og det håber vi, at folk vil benytte sig af, siger Caroline Andsager Højlund.