Elever på Mors får styrket deres indre urkraft med nyt kunstprojekt
Statens Kunstfond støtter kunstprojekt for børn og unge i Morsø Kommune med 720.000 kr. Limfjordsteatret er tovholder på det to-årige projekt ”Urkraft - Artist in Residence”
Lokale kunstnere skal hjælpe børn og unge i Morsø Kommunes skoler og daginstitutioner med at udforske kroppens indre kræfter og forbindelser til naturen. Udover børnenes møde med kulturen, skal projektet være med til at styrke fællesskab og trivsel i klasserne.
Statens Kunstfonds Huskunstnerordning har valgt at støtte ”Urkraft - Artist in Residence” med 720.000 kr., som er med til at gøre projektet muligt.
Udforsker kroppens indre kræfter
Fonden har også tidligere bakket op om projektet ”Artist in Residence”, som både handler om at skabe kunstneriske aktiviteter med lokale kunstnere og at forme nye fællesskaber for og med børn og unge på Mors og i Thy. Det nye projekt er en videreudvikling af disse tanker, og igen er det Limfjordsteatret, som er tovholder for aktiviteterne.
Teaterdirektør Gitta Maling ser frem at få det nye projekt ud til børn og unge på Mors.
- Vi bygger videre på en masse gode erfaringer i at samarbejde med kunstnere. Denne gang tilføjer og udforsker vi interessante muligheder med Urkraft som tema. Det handler om at bruge kunsten til at udforske kroppens indre kræfter og samtidig styrke børnenes bevidsthed om, hvordan vi som mennesker er forbundet med naturen, fortæller teaterdirektøren og uddyber:
- Børnene får erfaring med at bruge krop og bevægelse til at lave kunstværker, og gennem kreative forløb kommer hver klasse til at bidrage til en kunstnerisk forestilling, siger Gitta Malling.
Taknemmelig for støtten
Det er en ekstra blåstempling af Mors som kulturø og kommunens arbejde med kunst og kultur, at Statens Kunstfond igen bevilliger støtte til et projekt.
Gavmildheden bliver også værdsat af Tore Müller, formand for Udvalget for Børn, Kultur og Turisme, som er stolt over, hvad der bliver muligt i en forholdsvis lille kommune ved fælles indsats.
- Det er en stor glæde, at vi får mulighed for at tilbyde vores børn og unge disse helt særlige muligheder. Det er noget, som kan være med til at udvikle deres kreativitet og forståelse af sig selv og verden, og som måske endda kan gøre en forskel i deres liv. Vi skylder en stor tak til alle de dygtige folk, der er med til at gøre det hele muligt. Her skal der selvfølgelig også lyde en særlig tak til Statens Kunstfond for bevillingen og for igen at støtte os og vores høje ambitioner, lyder det fra Tore Müller.
Mere om projektet
• Projektet har fokus på kroppens sanser og instinktive reaktioner for at styrke børnenes bevidsthed om, hvordan de som mennesker er forbundet med naturen. Det forløber over en periode på to år.
• Intensiveret strategisk arbejde med at fremme mental sundhed og trivsel blandt børn og unge gennem kultur
• Intensiveret strategisk arbejde for at styrke børn og unges møde med professionel kunst
• Nytænkning af kunstneres rolle i forhold til at styrke børn og unges fællesskaber
• Udvikle kunstneriske ideer til at tænke nyt på tværs af skolens fag
• Sparring kunstnere, kommune og institutioner imellem i forhold til at give næring til kreativitet og kunstnerisk virke i skolen og institutionerne