Gå til hovedindhold

Varmeforsyning

Her på siden kan du følge arbejdet med konvertering af de nuværende gasområder til fjernvarme.

Indhold

  I Morsø Kommune skal vi være CO2-neutrale i 2050, men have 100% vedvarende energi i fjernvarmeforsyningen allerede fra 2030. Nogle steder giver det mening at udbygge fjernvarmen, andre steder er der grundlag for lokal varmeforsyning (dvs. en "lokal fjernvarmeløsning", som fx. store delte varmepumper), og andre steder giver individuelle løsninger bedst mening, som fx. individuelle varmepumper til erstatning for olie- og gasfyr.

  Vi har udarbejdet en strategisk varmeplan, som blandt andet ser på hvilke varmeløsninger, der giver bedst mening i dit område.

  Det er vigtigt at understrege, at hvis mange vælger individuelle varmeløsninger, så kan det udhule grundlaget for at lave fælles løsninger, som vil have større klimamæssig gevinst samt økonomisk mere fordelagtig for den enkelte boligejer på sigt.

  Den Strategiske Varmeplan er blevet vedtaget den 8. november 2022 af kommunalbestyrelsen – se planen her.

  Nedenfor kan du se status på, hvad vi ved på nuværende tidspunkt samt en mere detaljeret tidslinje for, hvornår vi regner med at have vedtaget projektforslag for fjernvarmeforsyning for de forskellige byområder og landsbyer på Mors.  

  Byområder og landsbyer med potentiale for fjernvarme: