Gå til hovedindhold

Varmeforsyning

Her på siden kan du følge arbejdet med konvertering af de nuværende gasområder til fjernvarme. Aktuelt arbejdes der på at udrulle fjernvarmen i Nykøbing. Her på siden finder du også linket til forhåndstilmeldingen (fristen udløber 1. marts 2024).

Indhold

  Byområder og landsbyer med potentiale for fjernvarme:

  Se mere her om kommunens varmeplan og fjernvarme i Nykøbing

  I Morsø Kommune skal vi være CO2-neutrale i 2050, men have 100% vedvarende energi i fjernvarmeforsyningen allerede fra 2030. Nogle steder giver det mening at udbygge fjernvarmen, andre steder er der grundlag for lokal varmeforsyning (dvs. en "lokal fjernvarmeløsning", som fx. store delte varmepumper), og andre steder giver individuelle løsninger bedst mening, som fx. individuelle varmepumper til erstatning for olie- og gasfyr.

  Vi har udarbejdet en strategisk varmeplan, som blandt andet ser på hvilke varmeløsninger, der giver bedst mening i dit område.

  Det er vigtigt at understrege, at hvis mange vælger individuelle varmeløsninger, så kan det udhule grundlaget for at lave fælles løsninger, som vil have større klimamæssig gevinst samt økonomisk mere fordelagtig for den enkelte boligejer på sigt.

  Den Strategiske Varmeplan er blevet vedtaget den 8. november 2022 af kommunalbestyrelsen – Se planen her 

    

  Fjernvarme i Nykøbing

  Morsø Kommune invitererede onsdag den 7. juni 2023 til informationsmøde for borgere i de kommende fjernvarmeområder i Nykøbing. Se slides og flere informationer fra mødet her.

  Hvis du har spørgsmål til fjernvarme – skriv venligst til HTB@morsoe.dk eller ring på 9970 7211