Gå til hovedindhold

Spildevand fra køkkener og kantiner

Afledning af spildevand fra store køkkener som kantiner, restauranter, cafeteriaer og lignende kræver en tilslutningstilladelse.

Indhold

    Ansøg om fedtudskiller

    Spildevand fra store køkkener som kantiner, restauranter, cafeteriaer, pizzeriaer og lignende indeholder fedt og derfor skal afledningen ske igennem en fedtudskiller, som renser spildevandet for fedt og lignende. Afledningen af spildevand kræver en spildevandstilladelse. 

    Der skal være fedtudskilleranlæg på afløb fra:

    • Erhvervsmæssige køkkener, f.eks. kroer, hoteller, kantiner, restauranter
    • Cateringsfirmaer
    • Grillbarer
    • Fast-food salgssteder
    • Pizzeriaer
    • Levnedsmiddelvirksomheder / slagterier og slagtere
    • Bagerier og konditorier
    • Forretninger med tilberedning af varm mad
    • Pladser/overflader, hvor der kan forventes spild af fedt/madolie 

     

    HVORDAN VIRKER ET FEDTUDSKILLERANLÆG
    I en fedtudskiller udnytter man at fedtet er lettere end vand og derfor vil kunne stige til
    vejrs og lægge sig på overfladen. Udskilleren er i princippet blot en beholder, der
    bremser vandet og fordeler strømningen over hele beholderens tværsnit. Når vandet
    strømmer langsomt gennem beholderen afkøles fedtet og når at stige til vejrs, før det
    rensede vand løber ud gennem det dykkede udløb. 

    Fedtudskillerens størrelse (dimensionering efter DS/EN 1825-2 og Rørcenter-anvisning 005) skal være tilpasset de aktiviteter der skaber det fedtholdige spildevand. Læs mere i Vejledning for fedtudskilleranlæg.